Blir håret ditt ødelagt av tørrsjampo?

Tørrsjampoen gjorde sitt inntog og ble møtt av et kollektivt gledesbrøl fra fashionistaer verden over. Endelig kunne vi style oss hver eneste dag uten å risikere å få istapper i håret straks vi forlater huset. Med lange kalde vinterdager i Norge er det ikke rart at tusenvis av jenter har trykket tørrsjampoen til sitt ….hår det siste tiåret.

Ryktet som svirrer på nett i det siste om at bruk av kan ødelegge håret ditt ble først mottatt med sjokk og vantro i Cosmoredaksjonen, men ingen røyk uten ild, ikke sant? Men før du får panikk og kaster sjampoen din ut vinduet bør du lese videre. For som vi alle vet er Internett en verre ryktespreder enn Regina George og Blair Waldorf til sammen…

Kan tørrsjampo være skadelig for håret?

Det viser seg at problemet ikke ligger i håret ditt men i hodebunnen. «Overforbruk av tørrsjampo kan gjøre hodebunnen din irritabel, kløende og gi deg flass» forklarer Iain. «Produktene kan hope seg opp lag på lag på hodebunnen din og fungere som kan være irriterende for huden din. Irritasjonen kan igjen føre til at man vasker håret oftere enn det som er nødvendig.» Å vaske håret for ofte kan føre til mikrobevekst som igjen kan føre til problemer som seboreisk eksem, altså rød, betent og kløende hud. Kjempegøy….

Bilde: selskapskjoler på nett billig

Hvor ofte kan vi bruke tørrsjampo?

Ok, så nå vet vi at overforbruk = ikke bra. Men hvor ofte kan vi bruke den da? Annenhver dag? En gang i uka?

«Bruk den når du trenger den, men bare ikke dag etter dag etter dag» forklarer Iain. «Tenk på hvordan ansiktet og kroppen din hadde følt det om du heller sprayet deg med noe som får deg til å se mindre skitten ut, istedet for å vaske deg.»

Uhm ja…når du sier det på den måten så.

Sprayer du røttene dine med tørrsjampo dag etter dag uten å vaske håret blir det altså trøbbel. Da bygger produktene seg opp på hodebunnen og rundt hårstråene dine og problemer oppstår. Vasker du håret dagen etter du bruker tørrsjampoen er faren for irritasjoner mindre.

«Det er ikke mest ingrediensene i tørrsjampoen men det at den brukes istedet for å bruke vanlig sjampo. Tørrsjampo er utmerket for å slippe å vaske håret en dag, men en hel uke med denne løsningen er problematisk!» forklarer Iain.

Hva har vi egentlig lært? Perfeksjoner hvordan du kan lage en flott top knot, så slipper du bekymre deg for fett hår og overforbruk av tørrsjampo! Done.

se mer:  selskapskjoler

Legg igjen en kommentar